NOC DIVADEL 2021 V YPSILONCE

Také Studio Ypsilon se už tradičně třetí listopadovou sobotu 20. 11. 2021 zapojilo do Noci divadel, letos s podtitulem Fresh Air. Na rozdíl od minulého online ročníku se divadlo opět otevřelo věrným divákům i náhodně kolemjdoucím, kteří ve skupinkách mohli během večera celkem natřikrát od 18:00, 19:00 a 20:00 projít Ypsilonkou „odshora až dolů“ a v obou sálech divadla se nechat překvapit pro tuto příležitost speciálně připraveným programem.

Dospělí i malí diváci, kteří večer do Ypsilonky zavítali, byli ve foyer divadla nejdříve přivítáni ředitelem a uměleckým šéfem Janem Schmidem, který také řekl: „Je pěkné, že dobrá nálada, porozumění a vzájemnost, které v současnosti ve společnosti tolik chybí, se nám do divadla takto po skupinkách s vámi vrací. Poté, co proběhlo krátké zasvěcení do pozoruhodné historie místa, kde Ypsilonka už léta sídlí a o němž také nastudovala představení Spálená 16, následovalo pozvání do velkého sálu, kde návštěvníci mohli nahlédnout do kousku představení Sen noci svatojánské, jak se nám zdá (poněkud i jako Svátek osla), jehož premiéra se chystá 3. a 5. prosince.

Po krátkém slově režiséra Martina Tichého a ukázkách ze Snu, během kterých se na jevišti za asistence Puka (Jiřina Vacková) a Víly (Veronika Soumarová) předvedli „ve sváru z lásky“ Titanie (Renata Rychlá) s Oberonem (Petr Vršek), či Helena (Barbora Skočdopolová) s Demetriem (Kryštof Mende), se dále program ve velkém sále nesl ve spontánním duchu. Především pak v rytmu swingu během hudebně tanečních čísel z představení Swing se vrací a Kostky jsou vrženy, po nichž byli diváci, jak už je zvykem, přizváni na jeviště ke společnému fotografování.

Přímo z jeviště velkého sálu pokračovala prohlídka zákulisí divadla s posledním zastavením na malé scéně, kde se po krátké besedě s diváky rovněž hrálo a zpívalo, tentokrát z oblíbené Školy Ypsilon, při níž se společně dobře bavili účinkující (Lumíra Přichystalová a Jan Večeřa) i diváci, malí nebo velcí.

Noc divadel 20.11. 2021 v Ypsilonce

Foto Dušan Dostál